söndag 6 januari 2008

JVM silver

Sverige gör en otrolig tredje period och hämtar upp 0-2 underläget mot Kanada och även i sudden är Sverige det bättre laget men Kanada får in ett skitmål.

Trots förlusten visar Sverige en härlig inställning och alla jobbar hårt för laget och det är vad som har gett denna "svaga årgång" Sveriges första medalj på 12 år.
Mycket av framgången är tack vare Pär Mårts. Han har inte gjort ett misstag i coachningen och Mårts lag vågar alltid ta chanser och spelar positiv hockey. Jag saknar Mårts i HV.

Skillnaden mellan juniorhockey och elitserien är enorm. Elitserien är bara taktik och undvika misstag medan juniorhockey är fart, fysik och individuella prestationer. Jag vet vilket jag väljer.

6 spelare från årets lag får även vara med nästa år och då får vi också se minst 3 HV spelare. MV Christoffer Bengtsberg, B Nichlas Torp och FW Mattias Tedenby är givna. Flera HV spelare har chansen. David Ullström har visat landslagsklass i HV71J20 men inte riktigt lyckats i landslaget medan Jimmy Andersson alltid har varit bra i landslaget utan att dominera i HV71J20.
De närmaste 3 åren blir de svenska årskullaran bättre och bättre, jag börjar redan längta till nästa JVM som spelas i Ottawa.

Inga kommentarer: