lördag 1 mars 2008

HV71 dominerade mot Djurgården

En härlig första period från HV71 gav bara 1-0 men i andra perioden fick man utdelning och 6-2 segern var aldrig i fara.

Alla 4 femmor+ Chribbe i målet gör en riktigt bra match.
André Petersson verkad trivas i första kedjan där han tog skadade Henrik Eriksson´s plats och vem skulle inte trivas i den omgivningen med Joakim Hillding som spelfördelare och Lukas Eriksson grovjobbare.
Roligt att se kedjans powerplay också som liknade a-lagets väldigt mycket med Joakim Hillding som puckföraren, André Petersson skytt a´la Voutilainen och Lukas Eriksson framför mål.

HV71 gör ett stort misstag om de släpper Joakim Hillding till nästa säsong.

Nu gäller det att slå Linköping, vilket HV71 inte lyckats med de senaste åren, imorgon klockan 13:00 i Kinnarps arena. Jag hoppas DU kommer och kollar.
___________________________
A-laget förlorade mot Frölunda efter sudden. Det positiva med matchen är HV´s boxplay som var bra hela matchen och HV71 fick spela mestadels av matchen i boxplay. 16-50 i utvisningsstatistik. Istället för att flytta ner Eric Johansson i fjärde kedjan flyttade Kenta ner Kauppila istället. Vad har Eric gjort för att förtjäna sin istid?

Per Gustavsson är en gigant i HV försvaren. Härligt att se att han slänger sig och offrar sig för laget trots att det var en betydelselös match. Svagt av Glenn att bua ut Pelle när han fick ledas av isen efter att han har slängt sig och täckt skott. Han spelade tyvärr inte mer efter det.

Johan Halvardsson är otroligt stark i egen zon. Han blir ovärderlig i slutspelet.

Lance Ward är enda spelare i världen som kan bli utvisad för interfernce på puckhållaren.
Ledin är enda spelaren i elitserien man får hoppa på i ryggen när han ligger ner och slåss med en annan spelare utan att bli utvisad.

Från HV´s 1-2 mål efter 5 min i andra perioden till Frölundas kvittering efter knappt 15 minuter av sista perioden får HV71 7 utvisningar mot 0 för frölunda. På dessa 30 minuter som HV71 var i ledningen spelade HV71
3-5 i 1:42 minuter
4-5 i 10:18 minuter
5-5 i 18 minuter
5-4 i 0 minuter
5-3 i 0 minuter