söndag 20 april 2008

Sammanfattning av slutspelet

Nu har jag hämtat mig efter fredags kvällen/natten och ska försöka sammanfatta slutspelet.
Orsaken till HV´s sm-guld är enkelt. Hårt jobb, bra målvakt och bra BP och PP.
Tre av HV´s bästa spelare är jönköpingskillar vilket också har stor betydelse och både Ward och Eric Johansson(trots ingen speltid) vill stanna vilket visar vilket härligt lag HV71 är.

  • Stefan Liv har spelat bättre och bättre under säsongen och från nyår har han varit elitseriens bästa målvakt. Han räddade HV71 ett par gånger under finalserien och inte minst i sista finalen.
  • Johan Davidsson är Sveriges bästa spelare. Det är bara att titta på fredagens 2-1 mål så förstår man varför. Han tar pucken i egen zon, Weinhadel åker med honom och slashar och han får Majesky mot sig. Trots att han spelade över 28 min i matchen vallar han in pucken i offensivzon och åker enkelt ifrån Linköpingsspelarna och sätter pucken på Voutilainens klubba. Inte konstig att han hade kramp i båda låren i sudden.
  • David Petrasek var HV´s bästa spelare i kvart och semifinal. Helt felfri. Tuff och ful som han ska spela. Även målskytt i PP men precis som Puistola gör alla mål från den positionen.
  • Jukka Voutilainen är en klass målskytt. Men det som har imponerat mest i slutspelet är skridskoåkningen och det hårda jobbet.
  • Johan Åkerman är outstanding med pucken. Sveriges bästa offensiva back och anledningen till att HV71 hade Sveriges bästa powerplay. Jag tycker även han är bättre defensivt denna säsong även om han inte är bra där. Även om jag hemskt gärna skulle vilja se honom i HV nästa år så unnar honom verkligen att tjäna lite ryska miljoner inför pensionen.
  • Andreas Falk är en härlig lagspelare. BP specialist som gör allt för laget. Otroligt viktig spelare.
  • Lance Ward är så gott som felfri defensivt. Spelade så enkelt som han ska i slutspelet och hans närvaro fick Weinhandel och Mårtensson att darra.
  • Mikko Luoma var inte bra i slutspelet men han var elitseriens bästa back i grundserien så jag kommer inte kritisera honom.
  • Melin, Kauppila, Jämtin och Fredriksson höjde sig under slutspelet.

Missa inte guldfirandet på HVTV och sista sm-finalen finns att ladda ner på piratebay.
Snart dags att åka till rådhusparken och imorgon börjar sillyseason och U18 spelar VM semifinal.

Inga kommentarer: