lördag 21 juni 2008

Tedenby till Devils

New Jersey Devils valde Mattias Tedenby som #24 i första rundan.

Draften startade som väntat och de flesta hade tippat de 6 första valen. Toronto tradade upp sig till #5 för att få den defensiva jättebacken Luke Schenn.
Som vanligt var det en dansk som blev första nordbo i draften. Mikkel Bødker gick till Gretzkys Phoenix som #8.
Första svensk blev Frölunda´s Erik Karlsson. Pelle Karlsson´s(som spelar i HV71 J20 nästa säsong) storebror har stigit väldigt fort det senaste halvåret efter inhoppen i elitserien och ett bra U18VM. Erik Karlsson gick som #15 till Ottawa.
Andra svensken tycker jag är en skräll. Anton Gustavsson Bofors gick till sin farsas, BÅG, NHL lag Washington som #21. Anton var hyfsat bra i Frölunda J20 men blev skadad i ryggen och missade J20 slutspelet och U18 VM.
Sedan var det alltså dags för Mattias Tedenby till NJ som #24 vilket bara visar att storlek har en stor betydelse. Tedenby sa i en intervju efter draften att han har 1 år kvar med HV71 sen kan han tänka sig att åka över beroende på hur han utvecklas.
Lite överraskande att Jacob Markström inte gick i första rundan men NHL brukar inte välja målvakter tidigt. Ingen i första rundan förra året och 2 i år.

Klockan 15 idag fortsätter draften med omgång 2-7.

Inga kommentarer: