tisdag 3 juni 2008

Våga satsa på Joakim Hillding!!

Jag förstår inte varför ingen allsvensk klubb vågar satsa på Joakim Hillding?

En spelskicklig center som även jobbar hårt i defensiven borde platsa i de flesta allsvenska lag och med den utveckling han har haft det senaste året fattar jag inte varför han fortfarande inte har någon klubb klar. Visst behöver han bli lite starkare men min gissning är att han spelar i elitserien om 2-3 säsonger.
___________________________

Silly season rykterna fortsätter att ösa in. De senaste är att HV har varit i kontakt med Kristian Huselius och idag hörde jag att Teemu Selänne redan är klar för HV71.

Alla dessa rykten kommer samtidigt som HV säger att vinsten bara blev 2.5 miljoner mycket pga en dyr trupp. Roligt att läsa folk som på ena stället skriver att HV måste värva någon stjärna för att ersätta Ward och Fredriksson och på andra ställen gnäller på att HV bara gick med 2.5 miljoner i vinst.

Alla spelare är ersatta och de enda värvningar som kommer är om någon kontrakterad spelare försvinner och det har nog Stillman koll på. Truppen är just nu minst lika bra som förra säsongen då HV71 vann serien överlägset och vann sm-guld.

Jari Kauppila ---> Yared Hagos
Eric Johansson ----> Mattias Tedenby
David Fredriksson ----> Simon Önerud, Henrik Eriksson
Johan Åkerman-----> Nicholas Angell
Lance Ward -----> Johan Halvardsson, Nichlas Torp

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vet du om Stillman överhuvudtaget kommenterat värvningsläget?
Är man nöjda eller är man ute och fiskar efter något?
Håller annars helt med dig i din kamp att lära folk att lägga ihop 1+1.

Hur svårt kan det vara att räkna ut hur många spelare man kan ha i en trupp.

Bama sa...

Stillman brukar kommentera på hemsidan när truppen är klar.

Stillman letar säkert efter ersättare till spelare som kan försvinna men jag tror vi får vänta till efter draften 20-21 juni innan vi får veta något.

Anonym sa...

Hv minst lika bra som föra året ? håller jag knappast med om.. räcker med att nämna Åkerman som försvinner och ersätts med Angell.. Snacka om klasskillnad!!!

Bama sa...

Ja förlusten av Åkerman blir kännbar men vilka försvagningar har HV71 mer?
Kauppila->Hagos är gansk jämnt men ingen försvagning.
Eric Johansson->Mattias Tedenby är en klar förstärkning
Fredriksson->Simon Önerud kommer ni snart se att det är en förstärkning.

HV71 hade elitseriens överlägset bästa backuppsättning förra året och Luoma, Puistola och Petrasek har alla visat att de kan göra mål. Åkerman gjorde 2 mål i spel 5 mot 5 under säsongen så det är mest i powerplay han kommer vara saknad.