söndag 27 juli 2008

Elitseriens forwards

HV71 har förlorat Jämtin och Ledin till NHL och många tycker detta är stora förluster. Visst jobbade de hårt och gav laget energi men det finns billigare spelare som kan göra det. Stommen med Thörnberg, Voutilainen och Melin är kvar och vi ha bytt ut äldre, mindre bra spelare mot unga, utvecklingsbara spelare som kommer att kämpa för en plats i laget.


9 Mattias Tedenby är HV´s största talang någonsin och bara han får speltid kommer han att fortsätta vara en publik favorit
10 Martin Thörnberg är en given landslagsforward i år, vilket kanske är sista säsongen på länge vi får se honom i HV dressen.
11 Johan Lindström är en riktig sniper om han får spela i rätt omgivning. Tyvärr för Johan finns det för många bra forwards före honom.
37 Henrik Eriksson har varit med länge nu men i år är första gången han har a-lags kontrakt. Små skadad så gott som hela förra säsongen, hoppas han kan komma tillbaka.
39 Jukka Voutilainen har elitseriens bästa handledsskott men är inte bara en målskytt utan tar också mycket ansvar bakåt. Om han hade varit lite längre hade han spelat i NHL nu.
61 Jonas Johansson måste visa att han inte bara är en talang. Har haft en säsong på sig nu att anpassa sig till elitserien.
91 Björn Melin hade en skadefylld säsong men visade stundtals hur bra han kan vara.
Simon Önerud blir årets överraskning. Var påväg att ta en plats i höstas när han bröt armen. Väldigt lik Skröder i spelstilen.
Kim Staal var bra för LHC i slutspelet.
Teemu Laine gjorde en jättebra säsong i Finland men det är lite floppvarning på Laine.
David Fredriksson fick tillslut nytt kontrakt och måste bevisa att han var värd det.

Inte många nya spännande forwards i elitserien utan spelarna har mest bytt klubbar. Några JVM spelare är tillbaka i Sverige. Kempe till Rögle och Figren till DIF. LHC letar efter ersättare till Weinhandel. Lag 3-7 är omöjligt att skilja.

1. HV71
2. SSK
3. Modo
4. Frölunda
5. LHC
6. Timrå
7. FBK
8. Skellefteå
9. Djurgården
10. Luleå
11. Rögle
12. Brynäs

Inga kommentarer: