tisdag 26 augusti 2008

J20 vann i sudden

Ett decimerat J20 lag lyckades besegra Rögle med 2-1 efter sudden. 4 forwards från J18 laget förstärkte laget och de gjorde det bra. I sina ljusa stunder spelar J20 som ett topplag men så faller man in i motståndarnas raggarhockey och tappar allt. Spelarna börjar leta svåra, avgörande pass istället för det enkla framgångsrika passningsspelet de behärskar. Powerplay har inte fungerat än så länge men roligt att se att Anders Olsson inte är rädd att prova nya saker.

Martin Pettersson har släppt 1 mål i de 2 matcher jag har sett honom och han ser riktigt stabil ut. Klar första målvakt just nu.
Jesper Williamsson från Nässjö kan bli bra, en miss av HV71 att han inte har värvats tidigare.
92an Pelle Karlsson såg jag för första gången idag och han ser väldigt lovande ut, kan nog bli ordinarie men det beror mest på att försvaret ser lite svagt ut.
Fredrik Lövdal är också 92:a men tillhör J18......än så länge. Han har spelat alla 3 J20 matcher jag har sett och får nog snart en plats i J20 truppen.
Jacob Karlsson är J20 lagets viktigaste utespelare. Oavsett om han har gjort ett misstag eller sitt 3:e mål för matchen ser han lika besviken ut när han åker ut till båset. En smart center med otrolig arbetskapacitet.
Niklas Hjalmarsson kan bli en viktig spelare men hittills är det sådär. Varvar bra skridskoåkning och bra skott med enkla misstag.
Martin Olsson är en bra defensiv center men har i år visat prov på bra fart och teknik.
__________________________________

A-laget har nu förlorat 5 av 7 matcher och nu börjar skadelistan fyllas på. Puistola är snart tillbaka (1-2 veckor). Fredriksson (som vanligt), Laine och Halvardsson är småskadade ingen har sagt hur allvarligt.
Idag försvann alltså även Staal som kan vara bort länge eftersom axeln hoppade ur led men forhoppningsvis är Torps skada inte så allvarlig(puck på handen).

Hrdina och Falk hade bytt plats idag och kedjan med Önerud-Falk-Melin gjorde båda HV´s mål. Falk gör aldrig en dålig match och det är helt rätt att flytta ner Hrdina efter hans loja match i söndags. Melin är som ett nyförvärv, en av få rutinerade spelare som ser riktigt bra ut.
Som jag har sagt hela sommaren. Simon Önerud kommer att ta en ordinarie plats i laget.

Trots att det inte ser bra ut just nu så är jag inte orolig. Det är ett halvår tills elitserien avgörs.

Inga kommentarer: