söndag 28 september 2008

Borås mot div 1

Borås lag får det svårt i allsvenskan. Man börjar ganska bra och är kanske det bättre laget första 15 minuterna men ju längre matchen går desto sämre blir de.

Borås backar är riktigt dåliga och forwards uppsättning är alldeles för tunn. När Remstam försvann i första perioden försvann mycket av kraften i anfallen. Enda glädje ämnet i borås är juniorkedjan med David Ullström och frölundajuniorerna Lasu och Hjalmarsson. Ullström är hela tiden med och skapar chanser och det kunde ha blivit mer än det enda mål kedjan gjorde.

I första perioden spelade Ullström nästan varannnat byte och i mitten av andra började krafterna ta slut. Det blev korta byte som vi inte är vana att se av Ullström och passningar istället för hans patenterade uppåkningar men han fortsatte dock att skapa de få chanserna borås hade men istället för att avsluta själv blev han framspelare.

De fd HV juniorerna i Oskarhamn skötte sig bra. Robin Gartner gjorde 1+1 och Chris Nybeck 1 ass. Ingen av dem är några offensiva fantomer men de spelade säkert defensivt.

Lukas Eriksson satt på läktaren, ljumskskadad, och jag var inte ensam om att göra resan från Jönköping utan Tedenby och Önerud satt bredvid honom.
___________________________________

Joakim Hillding gjorde 3 assist för Tingsryd i div 1.

Både J18 och J20 vann enkelt. Mariestad-J18 1-6. Örebro-J20 2-9.

Alabama vann enkelt tillslut 41-30 men det var spännande när Georgia gjorde 17 raka poäng i början av andra halvlek. Sedan tog tog Alabama´s offensiva linje över matchen igen och Alabama sprang över collegefotbollens bästa run defense.

Härligt att höra Alabamas coach, Nick Saban, efter matchen. Han pratades mest om hur besviken han var över att laget släppte in Georgia i matchen igen, det borgar för att det inte blir någon underskattning mot Mississippi på lördag.

Nästa vecka är det HV71 - Linköping som gäller.
Måndag 19:00 HV71 - Linköping
Onsdag 19:00 HV71 J20 - Linköping
Torsdag 19:00 HV71 J18 - Linköping