söndag 14 september 2008

Laddad

Inför J20 premiären var jag bara nervös över att se hur bra HV71 J20 egentligen var.
Inför elitseriepremiären är jag bara laddad.
Så gott som alla "experter" tror att HV71 blir 3:a-4:a i serien och på SVT inför matchen imorgon nämnde de inte ens HV71.

Läget är helt perfekt!

Kenta verkar använda detta för att göra spelarna ännu mer laddad och få in lite "Nu ska vi visa dem" mentalitet i laget.
HV71 började försäsongen katastrofalt men nu har vi 4 raka segrar och alla viktiga spelare är friska.

HV71 vann serien med 15 poäng och hur mycket sämre är HV71 i år EGENTLIGEN?
Visst, Åkerman går inte ersätta men Jämtin hade en ganska svag säsong.
Att Ledin skulle vara den stora pådrivaren i laget är bara en mediamyt. Visst han åkte alltid skridsko(dåligt) och jobbade men om ni tittar ner och lyssnar i båset när det går dåligt för HV71 har det alltid varit spelare som Petrasek och Pelle som är de största pådrivarna.
Övriga spelare släppte HV71 för vi hade bättre ersättare. JJ och "Liket" som var givna i 3-4:e kedjan förra året platsar knappt när Staal och Önerud är tillbaka.
Det viktigaste är ändå att
HV71 har elitserien överlägset bästa kedja kvar från förra året.
HV71 har 2 av de 3 bästa poänggörande backarna i elitserien kvar från förra året.
HV71 har elitseriens bästa målvakt kvar från förra året.

De andra topplagen har förstärkt sina trupper MEN
......är det verkligen någon som tror att tjeckiska legoknektar kan ersätta Mårtenson och Weinhandels 127 poäng? Eller en 2:a målvakt från österrikiska ligan är en förstärkning?
.....är det verkligen någon som tror att Holmqvist kan rädda en av elitseriens svagaste backuppsättning under en lång säsong. "Pastorn" hjälper ju inte heller försvaret för latare center defensivt får man leta efter.
.......är det verkligen någon som tror ett par skadebenägna pensionärer och en österrikisk målvakt ska vinna matcher åt färjestad?

Visst kan det finnas en viss mättnadskänsla för HV spelarna så här i inledningen och visst är motståndarna bättre i år men HV71 kommer vara med uppe i toppen framåt våren och jag blir inte förvånad om vi möts på rådhustorget i april.

1 kommentar:

offensivhockey sa...

Jag håller med dig på varje punkt du nämner.