onsdag 22 oktober 2008

Gårdagen

Hela gårdagen ägnade jag mig åt sightseeing. Philadelphia är Usa´s 6:e största stad men det märks inte på trafiken som är bättre än Washington. Det är också en smidig och trevlig stad att gå runt i och jag hade inga problem att hitta överallt. Jag började vid Liberty bell och independence hall där "declaration if independence" finns.

Sedan började det regna lite så jag tog en buss till Eastern state penatentory. Ett väldig gammalt fängelse mitt i stan som var väldigt intressant. På vägen tillbaka in till centrum såg jag Konst museet, Kanske inte så mycket museét som trapporna utanför där Rocky sprang i filmen. Till lunch blev det givetvis Philly Cheesesteak som är en av de saker Philadelphia är kända för här i Usa. Chinatown, City hall och Love park var andra saker jag såg innan det var dags att åka till sportkomplexet.

Det första man slås av är hur nära varandra allt ligger. Citizens bank park(baseboll), Lincoln financial field(Am. footboll), Wachovia center(basket, Ishockey) och The Spectrum(basket, Ishockey) ligger bara max 500m ifrån varandra. 19:00 var det träningsmatch i NBA basket. Basket är lika tråkigt som Baseboll. Lagen har 6 st timouter/halvlek var som är 5 minuter långa däremellan får man se några dunkar och ett par snygga passningar men om man vill se sådant kan man gå på cirkus. Jag trodde att jag kunde reglerna men domarna blåste hela tiden och hälften av gångerna förstod jag inte varför. Jag har iallafall sett LeBron James live.
Jag gick efter 40 minuter rakt över gatan till collegematchen Temple-Ohio. Temple har aldrig mycket publik och arenan är byggd för NFL laget Philadelphia Eagles. Troligtvis kommer Temple vilja att jag går på alla deras matcher. Förra året var jag i Akron när Temple vände matchen i sista quartern. Mot Ohio låg de under med 10-0 inför sista quartern men kunde vända och vinna med 14-0. En collegematch med 2 bottenlag är flera klasser bättre än basket och kanske även roligare än NHL.
Ikväll blir det NHL hockey. Philadelphia Flyers som inte har vunnit än i år möter San Jose Shark med Douglas Murray som har startat säsongen jättebra. Frågan är hur mycket publik det blir? Philadelphias basebolllag spelar ikväll sin första finalmatchen på 15år och trots att Philadelphia är en fotbolls stad med sitt Eagles så pratar alla baseboll just nu. Jag tror folk stannar hemma och tittar på tv.

Inga kommentarer: