onsdag 31 december 2008

Ni som festade är blåsta.

Jag slapp som vanligt nyårs firandet och såg Sverige krossa ryssland med 5-0.
HV´s André Petersson blev matchens lirare efter 2 mål och ett antal tekniska nummer.

Sverige gör en fantastisk match från start och leder med 4-0 efter första perioden och inte ens när stjärnan Oscar Möller skadar axeln kan ryssland hota Sverige. Alla spelare gör en bra match.

Markström gör en lysande match i målet. Frölunda´s Joakim Andersson är en tvåvägs center som alltid gör ett jättejobb och gör aldrig en dålig match. Med Andersson som center blir vilken femma som helst farlig.
Jag satt och gnällde på sverige när de blir tillbaka pressade men sedan tänkte jag. Det är faktiskt ryssland vi möter. Laget som de flesta trodde var bästa laget i europa innan denna matchen.

HV spelarna då.
Petersson blev alltså matchens lirare. Fantastisk teknik och fick även spela i 1:a powerplay uppställningen.
Tedenby spelade fram till Andrés första mål men var annars ganska osynlig. Visade sin otroliga fart vid ett par tillfällen.
Nichlas Torp spelar rejält och säkert, kanske inte lika fysiskt som tidigare och i sista perioden gör han ett par misstag. Han gör trots det en klart godkänd match.
David Ullström gör sin klart bästa match i turneringen och på slutet gör han ett par ruskigt bra byten både offensivt men framförallt i backcheckingen.

Jag måste gnälla lite också. Erik Karlsson är otroligt dålig defensivt.

Nu blir det semifinal 3:e januari, troligtvis förloraren i nattens match mellan Usa och Kanada. Det mesta pekar på att det blir Usa och i så fall spelas matchen 21:30.

Ni som hade nyårs fest och missade denna fantastiska match av Sverige är blåsta.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jobbade på ett gruppboende för autistiska, och hade tv-före-läggdags-stund med en boende när jag såg andré petersson sätta ettan med assist av tedenby. Blev alldeles varm när två HV-spelare påbörjade förnedringen av våra vänner i öst :)

Såg inte jättemycket av matchen, men fick intrycket av att torp mycket väl kan vara lagets viktigaste back. Mer av honom i HV!

//Roughbert