söndag 18 januari 2009

J20 krigar till sig 2 poäng

Ja vad ska man säga. 11 av 12 poäng i top 8 och hela laget har lyft sig under säsongen.

Idag mot Djurgården kändes motståndarna tyngre hela tiden och de hade ju plockat ner en kedja från elitserien men HV71 kämpade och slet. Alla gjorde en riktig krigarinsats så vi skiter i enskilda spelare för det var LAGET som vann idag igen.

Djurgården hade tryck långa stunder men både forwards och backar spelade uppoffrande förssvarsspel och lät inte motståndarna komma till några jättelägen och det som släpptes igenom tog målvakten.

Det enda jag är besviken på idag är publiken. Alla gnäller på dåligt tempo och få tacklingar i elitseren ändå betalar ni hundratals kronor för att se det istället för att gå på J20 hockey.
Visst det var några hundra där men det var ungefär lika många när Huskvarna mötte Dalen i en J18 match direkt efteråt(jag såg första perioden).

Thomas Ljungberg gick in som backcoach idag och det var intressant att följa honom på nära håll.(jag sitter precis bakom båset)
När HV spelade bra i första perioden var han väldigt tyst och påpekade bara småsaker både positiva och negativa. I andra perioden när HV fick tryck på sig pratade han betydligt mer med spelarna och när matchens stod och vägde jagade han på spelarna.
Jag har faktiskt inte haft så höga tankar om Ljungberg tidigare, kanske mest för man inte vet något om honom som ledare, men jag ändrade åsikt idag.

Lite mer glada nyheter för J20 laget. Jag ska åka till Scandinavium på lördag och eftersom det sägs att de inte kan vinna i Linköping när jag är där så har ni chansen på lördag. Upp till bevis!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Varför spelar André i J20 och inte i allsvenskan. Han säger ju själv att han ville bli utlånad och intresserade lag finns.

Bama sa...

Det finns anledningar som kanske inte har med hockey att göra.

Anonym sa...

Som vadå?

Ska Linköpings - HV71 spelas i Skandinavium? Eller vad fasiken ska du där o göra?

Anonym sa...

Såg HV - BIF och det var då inget vidare tempo i den matchen. Felpass HELA tiden och tacklingarna, ja de uteblev också. Tycker du försöker göra J20 större än vad det är.

Bama sa...

Vi brukar åka en minibuss till en bortamatch för a-laget om året, tyvärr blev det nästa helg.

Lloyd: Det var inte en av de bättre J20 matcherna, hafsigt spel och bra defensiv men det var fortfarande bra tempo och fysiskt spel jämfört med elitserien.
Det gör mycket när 7000 skriker vid varje närkamp och målchans och utan publik skulle elitserien kännas betydligt tråkigare än en J20 match.