lördag 14 februari 2009

Social verksamhet?

Alltid när man pratar om att ge ungdomar mer speltid får man kommentaren.
"Det är ingen social verksamhet HV71 sysslar med."

Det är den dummaste kommentaren som finns!!!

Nej det är ingen social verksamhet men man måste kunna tänka längre än näsan sträcker sig.

Hur ser det ut nästa säsong? Simon Önerud har gått tillbaka under säsongen allt eftersom Kenta har gett honom allt mindre förtroende. Henrik Eriksson´s och David Ullström´s räddning har varit att de har sluppit kenta mycket av säsongen men vill de fortsätta i HV71? Nichlas Torp har fått hyfsat med speltid tack vare skador men så fort det är boxplay eller gäller något så sitter han på bänken. De talanger som stannar kvar får börja om från början och försöka slå sig in i laget.

Visst, i ett slutspel är det de rutinerade spelarna man ska luta sig mot men man vinner elitseriematcher med många ungdomar i laget, det har HV71 bevisat de gånger de har varit tvugna pga skador.
I HV71 får inte ungdomarna chansen att visa vad de kan ens i november.
Flera toppspelare har haft stora formsvackor under säsongen trots det har aldrig några unga spelare fått chansen att spela med Beech eller Davidsson. När Thörnberg var som allra sämst och Önerud var som bäst under säsongen fick Thörnberg uppemot 20 min/match och Önerud nästan 10 min/match. Tänk om Önerud kunde ha fått ett par matcher i första femman då, vilket lyft det kunde ha varit för honom.

Det har varit 2 bortkastade säsonger för HV´s största talanger på massor av år. Tack fär det Kenta.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Håller helt med dig. Detta kommer man förmodligen att märka inom dom närmsta säsongerna då spelare som Davidsson, Petrasek, Pelle G med flera lägger skridskorna på hyllorna. Då finns det inga talangfulla yngre spelare inom Hv utan dom måste värva spelare istället.

Anonym sa...

Jag läser din blogg och håller med om det mesta du skriver om juniorerna, men en sak gör mig förvånad. Du skriver mycket om alla juniorer som borde få mer speltid i ES men varför nämns aldrig André Petersson? den kanske mest talangfulle junioren, och skriver du nåt i nån kommentar så är det väldigt kryptiskt..André har ju visat i alla juniorlandslag att han håller högre/samma klass än andra som är ordinarie i ES(Tedenby, Pääjärvi, Lander m.fl.)Jag har svårt att tänka mig att andré vill stanna kvar i HV med den filosofin som klubben har för tillfället..

Bama sa...

Jag tycker inte André Petersson håller för elitserien. Offensivt är han en jättetalang men jag ser inte VILJAN att förbättra defensiven som finns hos Tedenby.

Anonym sa...

håller med dig ! kolla på juniorlagen. Patrik Paulin har inte spelat sedan han fick matchstraff i den första allsvenska matchen mot Linköping, eller är han avstängd från svenska hockeyförbundet? det forwards jobbet han gjorde innan han fick gå av var mycket bra kanske borde man ha honom som forward det händer mycket mer framåt då, det går inte bara spela med målsprutare någon måste stå framför mål och göra skit jobbet, reta upp de andra det saknar hv71s juniorlag. och Patrik är en sån spelare som gör det. vad tycker du om han som forward?

Bama sa...

Jag gillar Patrik Paulin´s spelstil, jag har skrivit om honom ett par gånger och J18 saknar kanske lite av den viljan som han kan bidra med men jag har inte så stor inblick i J18 att jag kan säga varför eller om han borde spela.