söndag 21 oktober 2007

Football i Columbus

Jag kom till College området 5 timmar innan kickoff och närmast lediga parkering var ca 3 kilometer från Ohio stadium. På alla parkeringsplatser är det fullt med folk som grillar, tittar på tv och kastar fotboll.

Klockan 12 började internmatchen för Ohio state´s basketlag som förra året kom tvåa i college slutspelet. Första gången jag har sett basket live och det är ofantlig skillnad på detta mot vad som spelas i Sverige.


På väg mot stadion efter basketmatchen 2.5 timmar innan matchen och gatorna är fulla med röd klädda människor. Även jag var rödklädd. Ohio stadium är ganska unik eftersom den ser ut som en hästsko och den kallas också "the horseshoe".


105 287 åskådare på läktaren och eftersom Ohio state är obesegrade i år så trodde alla på seger. Ohio state dominerade totalt i nästan 3 quarters och ledde med 24-0 och michigan states anfall lyckades inte med något. Då gjorde Michigan states försvar 2 snabba touchdown och det blev spännande på slutet men Ohio state höll undan och vann med 24-17.

Posted by Picasa

2 kommentarer:

RoseMarie sa...

Vad mycket folk! Verkligen häftigt!
De gröna syns inte i publikhavet.

Och välkommen var du också...

Anonym sa...

Och vad ligger toan man bara undrar ;O)

fam D