lördag 12 januari 2008

Sammanfattning av dagen

Jag såg 3 HV matcher idag och börjar med det negativa.

A-laget förlorade mot FBK. Jag orkar inte sammanfatta denna match mer än att säga KOM HEM PÄR MÅRTS och skandal insats av Rådbjer. Jämtin och Ledin avstängda!!!!! 3 matchstraff för HV och 1 för FBK när det är Mattsson och Pirnes som kommer in 3:a och 4:a i slagsmålet. Där ser man vad personliga åsikter betyder för domarna.

J18 förlorade med 4-1 mot Frölunda men gjorde ändå en godkänd match. Frölunda hade förstärkt J20 laget med a-lags spelare så några J20 spelare var med J18 laget medan HV´s J18 lag saknade Adam Almqvist.
Det gjorde att Tobias Jonsson fick dra ett tungt lass på backen och spelade väldigt mycket och var bra. Positivt var också Timmie Persson som har haft svårt att ta plats under hösten men idag var han center i trdje kedjan och var riktigt bra.

Det mest positiva var J20 laget som slog Luleå med 3-1. Kanske ingen toppmatch av HV men ändå 3 poäng. 2 mål av Tedenby. Första kedjan med Henrik Eriksson, Joakim Hillding och Lukas Eriksson gjorde endel bra saker individuellt med tillsammans var de en besvikelse.
Lukas Eriksson ser ut att ha blivit lite rappare under tiden han har varit i Oskarshamn.
Förssvarsspelet behöver förbättras till imorgon när J20 möter Skellefteå 12:00 i Kinnarps. Skellefteå som idag förlorade efter sudden mot Frölunda med Gistedt i målet och 2 andra a-lagsspelare i laget.

Ganska mycket folk på dagens J20 match. Är det JVM effekten?

4 kommentarer:

Anonym sa...

jag var på matchen mot luleå men det var inte pga j-vm utan för att se "hemvändarna" typ Lukas Eriksson,Björn Gustafsson och Bengtsberg. de var väl inte så samspelta men det blev något bättre senare i matchen.

Bama sa...

Det skulle vara roligt om det blev lite mer publik på junior matcherna. Bengtsberg var riktigt bra. Lukas slarvade någon gång i försvarszon annars tycker jag han visade ett högre tempo än när han blev utlånad.

Justus sa...

Om Henrik Eriksson ska vara ens i närheten av ett Elitseriekontrakt måste han dominera i J20. Och det tycker jag han sällan gör. Lukas är/var riktigt vass i boxplay där visar han kvalité.

Håller med om Ternelius, riktigt utveckling på den gubben. Adam Almkvist är ju en fröjd att se när han har pucken, lite sämre utan.

Bama sa...

Dominera vet jag inte om han måste göra men han ska göra det han är bra på. Han måste göra mål när han har läge och idag Henrik, Lukas och Hillding bra.

Men de är fortfarande inte redo för att ta en ordinarie plats i elitserien. Förhoppningsvis får de slåss om en plats i höst för att sedan spela ett år i allsvenskan om de inte har gått tillräckligt långt framåt.
Lukas Eriksson ser jag som en framtida Remstam och han har gått framåt efter en månad i allsvenskan och de behöver nog en säsong i allsvenskan.

Adam Almqvist är född 91 och skulle spela J18 i år men han har tagit en ordinarie plats i J20. En framtida Åkerman?