tisdag 22 april 2008

HV´s backar för dåliga för tre kronor

I träningsturneringarna hade HV med massor av spelare som kom tillbaka halvskadade och slitna men nu när det gäller är bara 2 HVspelare är med i tre kronor. Stefan Liv och Per Ledin.

Johan Davidsson har tackat mej pga skada men att ingen HV back platsar är dåligt.
BÅG satsar på Magnus Johansson som har varit för dålig för 2 NHL lag och inte har gjort ett mål denna säsong istället för Johan Åkerman som var bättre än Johansson innan han hade sitt misslyckade år i NHL.
David Petrasek har varit dominant i slutspelet men trots det är han inte med i landslaget men medelmåttor som Robin Jonsson och Daniel Fernholm platsar.
______________________

Det var mycket gnäll om skador från Linköping i finalserien men Fernholm verkar frisk nog att spela med landslaget medan både Davidsson och Thörnberg ska opereras.
______________________

Martin Åkesson lämnar HV71 J20 och spelar Div 1 med Gislaved.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Magnus Johansson är och har alltid varit en bättre back än Åkerman.
Han är alltid bra i tre kronor och vi vet alla hur bra Åkerman var i Moskva senast och hur ska han då klara sig i Kanada där kvaliteten kommer vara lite bättre än förra året?

Kalla Fernholm medelmåtta är ett bevis på okunnande.

Bra blogg annars.

Bama sa...

Förra året utklassade Åkerman Magnus Johansson både i landslaget och elitserien. I år var Åkerman skadad i början av säsongen men har blivit bättre och bättre. Jag vet inte om det är någon mer svensk back än Lidström jag hellre har i powerplay än Åkerman.

Jag tycker Fernholm är en bra elitserieback men i landslaget är han en medelmåtta. I VM kommer han att vara bland de sämsta backarna.

Anonym sa...

Varfär lämnar Åkesson? Känns lite tråkigt, är de månne moderklubben Växjö Lakers som finns i bakgrunden. De brukar ju låna ut spelare till Gislaved.

Bama sa...

Det är möjligt men det kan också vara så att han inte fick nytt kontrakt.

Adam Almqvist och Tobias Jonsson är 2 backar födda 91 som HV säkert kommer att satsa på. De kan bli hur bra som helst. Sedan kommer det nog en Norsk landslagsback så Åkesson kanske inte fick plats.