onsdag 23 april 2008

Luoma mot VM

Mikko Luoma togs idag ut till Finlands VM trupp och om man ser till hela säsongen är han värd platsen trots att han gjorde ett ganska svagt slutspel.

Jukka Voutilainen kom inte med och det är kanske bra eftersom risken att NHL klubbarna får upp ögonen för honom minskar. Även om han är bättre än t.ex. Pyörälä, Timrå som är med.
_______________________

Färjestad fortsätter att värva toppspelare från bottenlagen. Idag värvade de Bastiansen från Mora men frågan är hur bra Goran och Bastiansen är när de får mindre speltid.

Många nya spelare från Norska ligan till elitserien. Holös till FBK och Zuccarello Aasen till Modo är två unga norrmän som har gjort succe i Norge men i elitserien är det stor flopp varning. Även tvillingarna Abbott som har gått till Rögle och som tillsammans gjorde 140 poäng på drygt 40 matcher är jag tveksam till. Men Rögle måste chansa på denna typ av spelare men Färjestad och Modo borde satsa på sina egna talanger istället.

T.o.m Linköping börjar ta in egna talanger och de har 5 nya unga spelare i truppen. Laumann Ylven kommer aldrig bli någon elitseriespelare men jag gillar Mats Fröshaug. Båda dessa spelare är också Norrmän men har gått genom Linköpings hockeygymnasium.

Många norrmän nästa säsong.

Inga kommentarer: