fredag 15 augusti 2008

Frölunda - MIF

Frölunda visade att de är det klart spelskickligare laget. De började med att ställa upp i mittzon i första perioden men i andra perioden utnyttjade de Mifs dåliga förstapass och forecheckade hårdare. De vann endel puckar i anfallszon men gav också Mif ett par frilägen. Väldigt bra powerplay med bara en back på blå. Den intressanta norrmannen Juell Rasmus syntes inte mycket av och hans fina statistik beror nog mer på dåligt motstånd. Många snabba tekniska forwards i frölunda men även flera stora backar som kanske är lite orörliga och dåliga uppspel. Som vanligt skriker frölunda båset till sig utvisningar.

Malmö forecheckar hårt men ofta i fel läge och ofta med två man på puckhållaren. Med spelskickliga backar kan man få bra spelvändningar mot dem. Dåliga passningar överlag men framförallt i egen zon. Skapade inget i powerplay inte ens i 5 mot 3. Forwards är mer intresserade av kontringar än försvarsspel. Målvakten ingav inget förtroende och är en svaghet i Malmö. Slovaken Jan urbas såg intressant ut men han kommer nog tillhöra a-laget. Tyvärr spela inte mifs Japan. Mif har samma coach som tidigare vilket är en garanti för misslyckande.

Matchen slutade 3-1 till frölunda.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Lägg ner din piss blogg vet du ens vad en puck är?

Bama sa...

Jag ska nog se MIF i morgon med. Om de rättar till svagheterna på målvaktsidan, backarna som inte kan passa och forwards som bara vill göra mål själva så kan de ha chansen att vinna en match.

Eller så kan de sparka coachen så ordnar sig nog allt.

Anonym sa...

Bama varför gnäller du på mif hela tiden? coachen? Backarna? skärp dig. De var i semifinal förra året så lite mer respekt förtjänar det från en simpel bloggare

Bama sa...

Jag vill inte säga att jag gnäller på mif hela tiden men Coachen har jag alltid tyckt illa om. Han skriker och skäller eller står helt tyst. Jag har aldig sett honom prata med spelarna.

Han coachar laget stenhårt så de bästa spelarna orkar ofta inte hela matchen och höjdpunkten var när han bytte målvakt när HV gjorde 1-0 efter 1:16 i första perioden, vi behöver inte gå in på hur den matchen slutade.

Backarna är nog mif´s svaghet i år, varför skulle de annars värva 6 backar utifrån.

MIF skrällde i slutspelet förra året men säsongen var annars sådär men i år är de nog med och slåss om en topp 8 plats.