fredag 31 oktober 2008

Lite hockeytankar på fredagskvällen

Varför har Sveriges bästa lag, Skellefteå, inte med någon spelare i landslaget medan bottenlaget HV har med 2 spelare helt utan form? Vad måste Davidsson bevisa för BÅG?
Modo´s och Färjestads spelare får också vila som vanligt.

Finland tog ut 3 HV spelare och 1 spelare från de båda finska CHL lagen. Tjeckien låter alla sina CHL spelare vila från Karjala.

Thörnberg blir avstängd för bentacklingen vilket jag tycker är rätt men det har aldrig, vad jag vet, hänt med spelare från andra lag för en bentackling.
Marttinen fick 5+20 för flera förseelser som hade gett lång avstägning för HV spelare och Nordberg som gråter ut i media fick 2 minuter för en crosschecking i ansiktet på Beech.

HV71 har mer utvisningar utan Jämtin och Ward och har överlägset mest i elitserien. Jag tror inte HV är fulare än andra lag.

Teemu Laine har +8 i ett lag där de flesta spelare har minus statistik. Kris Beech har +5.

Kenta citat från HV´s hemsida idag. "- Även om vi har många sjuka och skadade så är det upp till bevis för de spelarna som får mer istid. Det gäller för dem att ta chansen. Det enda vi kan påverka är det som sker på isen, menar HV-tränaren."
Varför skulle HV spelarna kämpa när det ändå inte betyder mer speltid?

Numera är det inte bara jag som tycker att ungdomarna ska få chansen.
JP´s betyg efter skellefteå matchen.
3p Teemu Laine
2p David Ullström
1p Simon Önerud

Ullström blev bänkad när Saik gjorde 1-0 och Önerud fick mindre speltid till förmån för första kedjan.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Att ett så "bra" lag som HV71 måste ha en spelare som Thörnberg är för mej obegripligt.
Jämtin, Ledin är retstickor som är en krydda i hockeyn, Thörnberg är en skitstövel som försöker skada spelare.
HV:s ledning borde visa kurage och bänka skitstöveln för det han håller på med passar inte på en rink.

Anonym sa...

Löjligt Anonym.
Nästa gång en spelare i dit lag ballar ur, för det händer i alla lag förr eller senare. Undrar jag om du har samma moralpanik.

Försvarar inte Thörnberg agerande men man behöver ju inte överdriva, spel i landslaget i Karjala Cup är nog med straff;)

Anonym sa...

Löjligt......
Detta bevisar omognad..är du på dåligt humör för att du har sovit lite eller blir utspelad så ta en fajt och få ut din ilska, försök inte skapa en hockeyinvalid genom att knätackla på detta sätt. Jag tycker det är skitdåligt och skulle även tycka det om det var en spelare i Skellefteå som gjorde samma skitsak

Anonym sa...

Sv Anonym

Inte alls på dåligt humör, om man ser det i ett större sammanhang är det heller inte alls konstigt att matchen spårade ur. Men att kräva att man ska bänka sina egna spelare är inget annat en moralpanik.
Skulle i så falla vilja att SAIK, bänkar/bryter kontraktet/kölhallar osv Nordgren som crossscheckar Beech rätt i ansiktet. Det kommer naturligtvis inte att ske, att någon med SAIK-sympatier kräver det. Precis som förra året när Per-Anton Lundström åkte runt hela säsong och försökte skada folk, fanns väl inget SAIK-fans som snackade om civilkurage då??

Nidek sa...

Bra inlägg! Du har så jävla rätt.