söndag 11 januari 2009

Händelserik dag

Ward till HV71 nästa säsong?


Hagos till SSK och HV71 plockar hem Ullström. Roligt för David, bara inte Kenta fegar ur från början och ger honom 4min/match. Jag skulle inte vara förvånad.


Själv har jag sett J18 få stryk mot LHC med 2-4 i en dålig match av HV71.
HV var alldeles för snälla framför målen och det fanns ingen glöd eller desperation i spelet.





J20 är desto roligare, de besegrade Skelleftå med 4-3 efter en heroisk insats av det unga J20 laget idag. Skellefteå hade plockat med 34 åriga Fredrik Krekula men J20 laget gjorde som mot Ryno för 2 år sedan. De körde helt enkelt över honom varenda gång de fick chansen i inledningen. Ryno lipade hos domaren hela matchen för 2 år sedan och Krekula var helt osynlig idag och tyckte nog inte det var så roligt att spela J20 hockey.

Skellefteå matchen var en kämpainsats. HV spelade bra i en period sen orkade de bara försvara sig.

Matchen mot Luleå i lördags var som vanligt när lag från norr och söder möts. Norrlagen bara kör i full fart och lagen från söder vinner på smartspel. Extra stark var det att vinna eftersom HV hade en 19 timmars resa i benen.

Tränaren Anders Olsson var lyrisk efter lagets insats i helgen.

Att HV71 och Södertälje skulle vara enda lagen med full pott efter första helgen var nog ingen som trodde.

HV71 åkte tåg till Luleå i lördags och kom fram till hallen 1.5 timme innan matchstart medan frölunda kom fram dagen innan och kunde förbereda sig med en matchvärmning. Lite snålt av HV71 och i längden kan sådant straffa sig.
J20 får klara sig utan Jimmy Andersson månaden ut eftersom han behövs i allsvenska Oskarshamn och HV tycker det är bra för hans utveckling. André Petersson, Kristian Frisk och Jesper Thörnberg förväntas vara tillbaka till nästa helg.

Nu får ni inte missa HV71 J20 - Brynäs på Lördag 13:00 i Kinnarps arena.
Ni får chansen att se en talang som André Petersson helt GRATIS

3 kommentarer:

Anonym sa...

Varför tar Hv in så få spelare till Hockeygymnasiet, jag menar spelarna räcker ju aldrig till.

I början av säsongen kan det ju funka i juniorlagen men allt eftersom säsongen går blir spelare utlånade,skadad eller uppflyttade. Det är likadant varje år.

Varför tar man inte in 2-3 gubbar extra varje år så man har tillräckligt med spelare. Ju fler man ger chansen dessto större är väl chansen att någon oslipad diamant dycker upp. Det är ju bättre att vara stjärna vid 20 än vid 16 års åldern.

Bama sa...

Ja jag håller med men det är en svår situation. Förra året saknade HV backar och i år är det forwards.

Det viktigaste är kanske inte att vinna utan att de 10 spelare/årgång som HV71 tror på får chansen att utvecklas med mycket speltid på så hög nivå som möjligt.

Jag tror Tholander och de andra J18 spelarna som fick chansen i norrland har nytta av det till nästa säsong när de får flytta upp till J20.

De flesta spelare är tillbaka till helgen.
Jimmy Andersson stannar i oskarshamn månaden ut.
Tommy Lindholm långtidsskadad.
Kristian Frisk magsjuk.
Jesper Thörnberg fick skott på foten i FM mattson och börjar träna i veckan.
André Petrsson var sliten? efter JVM.

Stefan sa...

Kolla in bilder från J18-matchen på http://stephot.blogspot.com