lördag 21 februari 2009

J20 vinner, övriga förlorar

Det var ganska mycket folk idag när HV71 J20 besegrade Linköping med 4-1. En ganska bra J20 match där HV71 var det klart bättre laget men sköt lite för sällan.

Matchens höjdpunkt var utan tvekan Simon Önerud´s open ice tackling. Det är inte ofta man ser en sådan tackling, synd bara att man aldrig har kameran uppe när något sådant händer.

Simon Önerud och Nichlas Torp spelade alltså i J20 idag och visst var de bra men man kan konstatera att självförtroendet försvinner snabbt när man får sitta bänken.

Bäst på plan var "findus" i målet och 3 st 91:or. Tobias Jonsson, Jesper Fasth och Jesper Thörnberg.
Tobias Jonsson skapar sig alltid gott om tid när han har pucken, slår säkra passningar och spelar stabilt i försvarszon. Skönt att han är tillbaka efter en lite tyngre period.
Fasth och Thörnberg spelar som Thörnberg den äldre gjorde när han var bra. Otroligt jobbiga att möta, åker alltid mycket skridsko, smäller alltid på och går alltid på mål.

Viktig match imorgon klockan 13:00 mot topplaget Södertälje. En seger där och HV71 kan få en liten lucka ner till 5:e platsen.

J18 tappade en 2-0 ledning mot serieledarna Färjestad. Tyvärr fick jag inte se den matchen.

Även a-laget förlorade. 1-2 borta mot Luleå. Ullström verkar ha fått spela 3:42. I matchen mot Skellefteå gick Ullström på mål varenda gång han hade pucken och fick med sig ett numerärt överläge och skapade chanser medan Jukka istället vände ut mot hörnet eller drar iväg ett långskott utan folk på mål.
Jag är ingen coach men jag vet vilken spelstil jag skulle premiera med mer speltid. Kenta kanske hoppas att Ullström ska skaffa sig elitserietempo på bänken.

3 kommentarer:

Björn sa...

Kanske får Ullström lite mer istid mot det sämre motståndet nu på tisdag?
Det lär ju blir mycket PP...

HV #24 sa...

Spelar Torp och Önerud idag med?? Är sugen på att åka upp och kolla om så är fallet...

HV #24 sa...

Ser på swehockey nu att både Torp och Önerud och dessutom Ullström är med i dagens match. Då får det bli att åka upp och se ett par perioder ialla fall!!