onsdag 25 februari 2009

Nyckeln till framgång

Det är 4 matcher kvar för HV71 J20 och man leder serien och har 8 poäng ner till 5:e plats.
HV71 har kanske inte det mest talangfulla laget i Top 8 och experterna tippade att de skulle vara ett bottenlag. Men hockey är ett lagspel och den största anledningen att HV71 är med i toppen är att spelarna offrar sig för laget och där går centrarna i spetsen.

HV´s fyra centrar är kanske inte så flashiga men de har väldigt låg felprocent och stor arbetskapacitet.

Första centern Jacob Karlsson gjorde 18 poäng på höstens 27 matcher. I Top 8 har han gjort 14 p på 10 matcher. Han har varken missat eller varit dålig i någon match denna säsongen.

Martin Olsson är den mest landslagsmeriterade centern. Spelar med Jimmy Andersson och Andre Petersson som är väldigt offensiva så Martin får ta stort ansvar i defensiven men trots det gjorde han 4 mål i helgen. Har bra chans att komma med till J18 VM i vår.

Årets junior Johan Linnander är lagets Andreas Falk. En kung i boxplay där han och Jacob Karlsson drar ett tungt lass. Spelar med 2 energi spelare som forecheckar hårt och smäller på så även Linnander får ta ett stort defensivt ansvar.

Ludvig Claesson missade början av säsongen pga körtelfeber men har kommit tillbaka starkt. Offrar sig alltid för laget och är alltid rätt placerad.

Inga kommentarer: