lördag 18 april 2009

Silly season J20

8 spelare från HV71 J20 blir överåriga.
Målvakten Martin "findus" Pettersson är den enda som har en ny klubb klar och han kommer att spela i Karlskrona nästa säsong. Han kan få sällskap av J20 lagets förstacenter Jacob Karlsson som väljer mellan Karlskrona, Växjö och Komet i Norge. Han har redan tackat nej till en annan allsvensk klubb.
Emil "Tarzan" Karlsson slutar med hockey och satsar på en tränarkarriär. Han börjar i HV71 Queens och med lite rutin och om han vill stasa på en tränarkarriär tror jag han blir en riktigt bra tränare.
Niklas Hjalmarsson verkar flytta hem till Sunne.
Det är inte klart vad som händer med Jimmy Andersson och Robin Karlsson som hade utbildningskontrakt. Inte heller Tommy Lindholm eller Mattias Karlsson vet jag vart de tar vägen.

Minst 3 yngre spelare förvinner också.
Fredrik Cedergren siktar på College i Usa. Vilken skola är inte klart.
För Tobias Ternelius lutar det åt spel i Norge.
Som väntat kommer inte heller André Petersson att spela med J20 nästa säsong. Vi får se när han skriver på.

Jesper Williamsson och Johan Linnander får utbildningskontrakt. Williamsson kommer troligtvis tillhöra a-laget tills Ward ansluter i oktober och båda kommer nog att lånas ut under säsongen.

Det finns några frågetecken kvar i J20 truppen. HV71 jagar en back och forward till. Om HV71 får de två spelare de förhandlas med nu så blir det riktikt bra förstärkningar.
J20 har upptaktsträff på onsdag och då är nog truppen så gott som klar. De flesta nya kommer från HV71 J18 men det är också möjligt att någon av de som kom in på hockeygymnasiet kommer med.

De som kom in utifrån är:
D Rasmus Sundgren, Huddinge
D Simon Pettersson, Vimmerby
D Filip Blomqvist, Skövde

Fw Oskar Back, Lidköping
Fw Filip Bergqvist, Lenhovda
Sundgren och Bergqvist har meriter från landslaget.

HV71 J20 kommer att spela Nordic Throphy i år som spelas i Linköping v34 eller 35. Jag kommer givetvis ta ledigt.
J20 kommer också att åka till Schweiz för att försvara sitt guld. Johan Linnader fick en resa när han blev årets junior och han kommer att stanna kvar i Schweiz ett tag och träna med Davos.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jakob Karlsson klar för två år enligt Växjö Lakers hemsida.