onsdag 13 maj 2009

Truppen

Brynäs trupp är klar. Markström måste ha en jättesäsong om Brynäs ska missa kvalserien.
De värvade Läck från Leksand medan Joacim Eriksson gick motsatt väg. Inget bra byte för Brynäs.
Brynäs har 7 backar i truppen och då är 2 backar födda 91. Lasse Jonsson får spela 40min/match.
På forwardssidan behåller man Ove Molin som gjorde en bra säsong 01-02. Sedan dess har det bara gått utför. Pengarna la man på två proppmätta "målskyttar".
Mot Kvalserien!

Luleå är guldfavoriter om man får tro på Luleåfansen. Johan Fransson och Robin Jonsson är tydligen stjärnor.
Bröderna Abbott är bra men de ska försöka ersätta Omark och Harju. Lycka till.
Olausson och Arlbrandt har fortfarande inte visat något i elitserien.
Luleå får hoppas att Hedström får en nytändning.

Peter Nordström tycker att pengarna är viktiga nu när han börjar bli gammal.
För 8 år sedan gnällde han också på lönen och trissade upp priset genom att bjuda ut sig till flera andra klubbar.
Om man bara spelar halva säsongen och inte börjar kämpa förrän i slutspelet så är man inte värd så hög lön.

HV71 då? Nu när Stillman är tillbaka kan det nog börja hända lite.
Tedenby förlänger. Louma eller en ersättare?
Enligt tidningarna ska HV ha en forward till och det sägs att Fredriksson är aktuell.


Niklas Hjalmarsson är klar för Sunne som jag skrev för en månad sedan. Han gjorde 13 mål i HV71 J20 men jag hade hoppats på mer. Han har ett väldigt bra skott och spelar ganska fysiskt

3 kommentarer:

Hampus sa...

Du vet fan inte vad du snackar om när det gäller Brynäs. Jag vet att du inte tycker om deras sätt att spela hockey, vilket jag som brynässupporter inte heller gör. Men med två nya forwards, Somervouri och Kahnberg, som är bättre hockeyspelare än Widing, som bara kan skjuta och åka skridskor snabbt, tror jag på en bra säsong. Man har inte tappat särskilt många och dem man har tappat har man bytt ut mot juniorer från egna leden som vann SM-Guld denna säsong. Det är väl det du vill att HV ska göra, dvs plocka upp mer juniorer istället för att värva halvtaskiga amerikaner eller finnar. Förstår heller inte varför du gnäller på att man byter till sig Eddie Läck och gör sig av med Jocke Eriksson. Eddie gjorde jättebra matcher i Leksand under säsongen, hade han fått stå i kvalserien hade Leksand kanske varit ett Elitserielag vid det här laget. Han är en målvakt som måste upp i seriesystemet och jag tycker att detta är en mycket bra värvning att förlita sig på när Markström sticker till JVM. Vad gäller Jocke Eriksson tycker jag att det är mycket tråkigt att han lämnar, men det ger honom stora möjligheter att utvecklas som målvakt genom att få stå i ett bra lag i Allsvenskan gentemot att stå i J20 (tanken var väl i och försig att låna ut honom under säsongen). Men som sagt man vet aldrig, det har ju gått åt helvete vissa säsonger när redaktörer och hockeyvetare (Wikegård) tippat Brynäs på övre halvan av tabellen. Så det återstår att se till vintern, men att tippa Brynäs till kvalserien är i dagsläget för mig oförståligt.

justus sa...

Nja, Kvalserien lär nog inte Brynäs hamna. Men det beror nog på att Rögle och SSk ser ännu svagare ut. Jag kan inte fatta att man inte har lagt ett korvöre på backsidan.

Luleå blir bättre och får ett jämnare lag. Borta är det riktiga topparna i Harju, Omark och Bartecko. Men att det ska räcka till läne än kvartsfinal känns optimistiskt.

Anonym sa...

Brynäs haha, stackare.

MVH black cats