lördag 3 januari 2009

Serieledare

HV71 leder elitserien i ett par timmar men efter kvällens match mellan VF och LHC ligger HV nog 2:a. Ja vi kan halka ner till 3:e plats om frölunda vinner i sudden.
Att HV skulle ligga 2:a efter 37 omgångar var det nog inte många som trodde men 6 raka 3 poängare och poäng i 18 av de 19 senaste matcherna är starkt. Det har inte varit några snygga segrar men alla poäng räknas.

Inte heller dagens match mot dif bjöd på något skönspel och och powerplay har varit väldigt svagt efter jul.

Det är försvarsspelet som är grunden till vändningen för HV71. Liv var säker i målet i dag och backarna plockade undan motståndare och puckar framför mål

Thörnberg fick en ful spearing i andra perioden och spelade inte i tredje. Om han var skadad eller petad vet jag inte för han har inte varit bra de senaste 2 matcherna, han gjorde 3 mål matchen innan det men jag såg inte matchen och vet inte om han var bra. Jag hoppas han petas till nästa match så vi får in någon som jobbar fram lite chanser till Jukka.

Luoma är påväg åt rätt håll och backarna överlag gjorde en bra match. Fredriksson smällde på och gjorde mål annars var det ganska anonymt bland forwards.

Jag tycker det borde vara ett krav att domarna ska kunna reglerna. Domaren Morgan Johansson styrde pucken och det såg ut som om pucken inte var inne när Beech styrde in den över mållinjen. Det är rätt att det ska dömmas bort om domaren styr in pucken direkt men det kan han omöjligt se och han borde ha använt videogranskning.

Nu slipper vi den defensiva elitserien några timmar och får se juniorhockey.
Spelet i JVM påminner om det man kan se i J20 serierna i sverige varje vecka. Visst de är inte lika skickliga men det är full fart, mycket tacklingar och spelarna försöker skapa chanser med sin individuella skicklighet. Inte som i elitserien där allt handlar om att inte göra misstag och vänta på motståndarnas misstag.

Inga kommentarer: